Citește în 5 min 20 Jun 2017

Carmen Punga, Industry Manager Google: Stilul înseamnă inspirație, dar și puțină nebunie  

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 5 min

Este o fire creativă, hotărâtă, extrem de ambiționasă și îi face plăcere să fie înconjurată de oameni cu o atitudine la fel de proactivă ca și a ei. Carmen Punga, Industry Manager Google, este una dintre doamnele care ne-a inspirat și ne-a onorat cu prezența în proiectul #AnswearTopLadies.

În cadrul Google, lucrează zi de zi alături de proiecte antreprenoriale din zona de tehnologie și nu numai, ce își doresc să dezvolte afaceri și branduri puternice, prezente într-un spațiu global. Fiind ferm convinsă că doar prin muncă și creativitate poți să îți îndeplinești visele, Carmen a lucrat timp de 12 ani și în publicitate, oferind consultanță de marketing și comunicare pentru branduri de top.

Am vrut să o cunoaștem un pic mai bine pe Carmen și să aflăm câteva dintre secretele unui stil personal foarte convingător.

carmen punga google(A): Când spui stil vestimentar, la ce te gândești?

C.P.: Buffon a spus că “stilul este omul”. Câteva sute de ani mai târziu această afirmație este mai adevărată ca niciodată. Stilul înseamnă nota personală; dar înseamnă și stare de moment. Stilul înseamnă inspirație; dar și puțină nebunie.

Mergând și mai departe, pentru mine stilul este o combinație perfectă de materiale și forme, culori, lumini și umbre, accesorii; dar înseamnă și un parfum bine ales, care să invăluiască toate acestea într-o notă de senzorial.

(A): Atunci când esti la birou, ce stil vestimentar alegi și de ce?

C.P.: Biroul, de obicei, îți pune o problemă definită în ceea ce numim “dress code”. În cazul meu, dress code-ul a fost întotdeauna stabilit într-o zonă “relaxată”, în afara clișeelor.

Prin urmare, stilul meu vestimentar pentru birou este doar o negociere personală între ceea ce îmi doresc de la o zi, cum mă simt în ziua respectivă și acea notă personală despre care vorbeam mai sus. Dacă ar trebui să îi găsesc un concept ar fi “Confortabil & Chic” – o zonă relaxată, dar elegantă și surprinzătoare.

(A): În moda, ce îți place cel mai mult? Ai anumite preferințe și dacă da care sunt acestea?

C.P.: Simplitatea este greu de obținut; și tocmai de aceea mi-o doresc. În general, îmi aleg haine și accesorii simple, dar expresive. Linii drepte, croială fermă. În plus, acestei simplități îi adaug și un detaliu surprinzător. Într-o vestimentație elegantă și monocromă pot să      adaug un element de polka dot. Un mic punct lila. Sau magenta. Sau încerc o combinație “nepermisă” de texturi sau culori ori nuanțe.

În acest moment, am făcut o pasiune pentru pantofii sport albi, să fie cât mai “curați”. Ceea ce nu înseamnă că am pensionat pantofii cu toc; numai că îi port atunci când am o stare care să îi facă să se simtă tineri 🙂

(A): Atunci când îți alegi un accesoriu nou sau un anumit articol vestimentar, ce element  este cel mai important în alegerea făcută și de ce?

C.P.: În primul rând, îl aleg în funcție de povestea pe care vreau să o spun despre mine sau despre acel moment în care îl port.
Sau povestea pe care eu o pot spune despre el. Din alte puncte de vedere, sunt importante și confortul sau neașteptatul. Sau poate o aleg pentru că îmi aduce aminte de cineva. Sau de ceva. Depinde.

(A):Ți-ai găsit vreun style icon? Cum te inspiră acesta?

C.P.: Îmi place Victoria Beckham. E coerentă cu ea însăși, și întotdeauna elegantă, indiferent de ce poartă. Cred că a reușit să își găsească un stil, iar acest lucru se vede din siguranța pe care o afișează.

(A): Ce te pasionează cel mai mult?

C.P.: Să cumpăr flori din piață, să mănânc înghețată iarna, să decorez și să redecorez în jurul casei, să pierd noțiunea timpului pe plajă, să simt briza oceanului, să râd cu gura până la urechi, să pup cu zgomot, să alerg în parc, să merg la sală cu baiatul meu în vârstă de 7 ani, în general să mă bucur de lucrurile mici.

Îmi place să redefinesc lucruri și concepte, explorând creativitatea fiului meu – spre exemplu, stiți ce este infinitul? Ei bine, “infinitul este un opt întins la plajă”.

(A): Un make-up perfect este complementar unui stil vestimentar impecabil. Care sunt produsele de care nu te poți lipsi?
Parfumul Lancome La Vie Est Belle – pentru stare;
Machiajele de la Charlotte Tilbury, în special the Bronze & Glow – pentru a avea razele soarelui la mine toată ziua;
Inelul meu “Open Ring” de la Mejuri – pentru dragostea “forever & for always” a lucrurilor simple, dar priceless.

 

 

 

 

 

(A): Dacă ar trebui să îți definești stilul în imagini, care ar fi acelea? *

*imagini din arhiva personală

Interviul face parte din proiectul #AnswearTopLadies, susținut și de  Sephora și Beauty District .

Credit foto: Alin Dobrin

Spațiu sedință foto: Maison 13

Vestimentație Carmen Punga

Vesta neagra Simple                   Top negru  Simple                   Pantaloni negri Simple

 

 

 

Citește alte articole