Citește în 3 min 10 Aug 2017

Ce pantofi să porți în funcție de modelul rochiei?

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 3 min

De zi, de seară, pentru birou, mulată sau cloș, lungă, scurtă sau până la genunchi, rochia este printre cele mai purtate articole vestimentare pe parcursul verii dar și în restul anului.

Avem multe rochii, probabil și multe perechi de pantofi. Și poate, de foarte multe ori nu suntem sigure de alegerea făcută, asa că urmează un articol cu indicații practice referitoare la alegerea pantofilor în funcție de rochia purtată 🙂

La ce tip de pantofi asortăm o rochie sport?

Trendul sport ia amploare atât vara aceasta cât și iarna care va urma așa că este din ce în ce mai purtat. Aici este foarte simplu și poți asorta o rochie sport de la Medicine, Lacoste sau US Polo cu:

✔ espadrile slip-ons

✔ sneakers

✔ balerini

✔ sandale cu platformă

Ce pantofi asortăm la o rochie casual?

O rochie casual este acel gen de rochie care este foarte versatilă și ușor de purtat astfel încât o îmbrăca aproape la orice ocazie. Și, în funcție de ocazia la care o porți, poate fi asortată cu una dintre perechile de pantofi de mai jos:

✔ kitten heels

✔ pantofi cu toc înalt

✔ mocasini

✔ espadrile

Ce pantofi asortezi la o rochie office?

Sunt zile la birou, pline de ședințe și de întâlniri foarte importante iar eleganța trebuie să întâlnească un confort sporit.

De aceea, recomandarea stilistilor answear este sa optam întotdeauna pentru tocuri moderate, cu înălțimea intre 5-10 cm.

 

Ce tip de sandale elegante asortam la o rochie cu spatele gol?

O rochie de seara, de gala, pe care o purtam la un eveniment foarte important si prezintă spatele gol sau o crapătură adâncă pe picior, trebuie asortată cu un anumit tip de pantof, respectiv sanda și anume cu o sanda decupata, deschisa, de preferintă cu baretă pe gleznă.

Este singura opțiune din punct de vere stilistic pe care ar trebui să o avem atunci când vine vorba despre rochie elegantă.

 

Cu ce ne încăltăm atunci când purtă o rochie elegantă la baza gâtului, fără decolteu.

Putem purta acest tip de rochie atunci cănd avem o siluetă de indiviat si pe care dorim sa o punem in evidență. Accentul va cadea asupra taliei și a formelor si de aceea, incluv pantofii purtați trebuie sa fie închisi în vârf. Însă de această data avem doua opțiuni:

✔ pantofi decupați în dreptul călcâiului

✔ stilettos

 

Ce tip de pantofi asortăm la o rochie în formă de A?

Rochiile A-line se potrivesc foarte bine unei siluete feminine și de aceea și încălțările trebuie să fie un personaj din aceeasi “poveste”

De aceea, atunci când purtăm o rochie cu croiala în formă de A, ne putem orienta către:

✔ platforme decupate

✔ balerini feminini

✔ kitten heels, adica tocuri micuțe

✔pantofi tip Mary Jane

 

Cu ce ne încățăm atunci când purtăm o rochie maxi de vară?

Rochiile maxi, răcărăase și vaporoase sunt o alegere minuntă pentru zilele caniculare din metropole sau vacanțe la mare. De obicei, ele flatează orice tip de siluetă, iar in ceea ce privește încăltămintea aleasă, putem alege:

✔ sandale cu toc, deschise

✔ sandale fără toc, plate

✔ sandale romane

 

Cum alegem pantofii pentru o rochie cu fusta voluminoasă 

Rochitele cu fusta foarte voluminoase sunt ideale pentru petreceri, nunți sau evenimente simandicoase. Ele te vor face să te simți ca o prințesă, de aceea și încălțămintea purtată trebuie să fie adecvată:

✔ sandale stiletto decupate, cu baretă pe gleznă

✔ pantofi stiletto

 

Cu ce ne încălțăm atunci când purtăm o rochie mini, strâmtă

Îmbraci o rochie mini atunci când vrei să te simți sexy sși feminină. Așa că ai nevoie de o pereche de încălțări care să te ajute în îndeplinirea obiectivului propus. Poti alege între:

✔ sandale decupate

✔stilettos

✔ saboti decupați

 

 

Citește alte articole