Citește în 5 min 20 Dec 2017

Cum fac să învăț să mă îmbrac frumos?

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 5 min

post frumos

Se întâmplă deseori să ne plimbăm pe stradă sau la un eveniment și să fie persoane care ne sar în ochi pentru felul în care sunt îmbrăcate și ne întrebăm cum reușesc. Fie că vorbim de fete sau de băieți. Și atunci, inevitabil, sare întrebarea în minte: Cum reușesc să se îmbrace frumos?
Ei bine, credem că cel mai bun sfat care te poate ajuta să îți răspunzi la întrebarea asta este: alege-ți un stil personal care să te reprezinte. Fiecare dintre noi vrea să fie în trend, dar ce faci dacă trendul nu ți se potrivește?

Haide să vedem ce recomandări avem pentru tine.

Începem, ca de obicei, cu doamnele.

Să zicem că trebuie să mergi la un eveniment care are loc seara și care îți cere un dress-code de tip cocktail. Noi îți recomandăm clasica rochie neagră (little black dress), accesorizată cu o pereche de pantofi nude și un clutch clasic.

Manzana poseta plic rochie neagra Simple Pantofi nude Gino Rossi

Dar dacă trebuie să mergi la o zi de naștere sau vorbim de o ieșire casual în parc? Avem și pentru aceste ocazii recomandări pentru tine. Și aici punem accent pe stilul smart-casual.
Poți încerca o pereche de jeans și o cămașă drăgută, accesorizate cu o pereche de balerini sau chiar botine, dacă e vorba de sezonul mai rece. Nici geanta nu trebuie să lipsească nici de la aceste ocazii.

Blugi negrii G-Star Raw Camasa Medicine Balerini Melissa Poseta Nabo

Nu uităm nici de mersul zilnic la birou. Poate lucrezi într-un mediu în care nu trebuie să respecți un anumit dress code și atunci poți să alegi unul smart-casual (vezi sugestiile noastre de mai sus), dar poate trebuie să alegi un outfit office. Iar aici ai recomandările noastre: simplitate și bun gust ar rezuma outfitul recomandat. Poșeta nu trebuie să lipsească nici de aici.

Camasa Tommy Fusta rosie Pantofi Nubi Poseta Gino Rossi

Și domnilor li se întâmplă deseori să admire stilul unor altor domni, fie că e vorba, din nou, de un eveniment sau doar de o plimbare în parc. Aceleași principii li se aplică și lor: simplitate și bun gust. Și, mai multe decât atât, ceva care să le ofere individualitate.

Să începem, deci, cu recomandările pentru evenimente cu ștaif: o petrecere sau un eveniment care are loc seara. Și atunci vom merge pe varianta clasică, elegantă. Poți alege o altă culoare pentru costum decât negrul, de exemplu, un albastru închis. Iar cămașa să fie neapărat cu mânecă lungă. Pantofii trebuie să fie, la fel, eleganți. Nu este indicat să alegi o pereche de
mocasini sau espadrile.

sacou Mango Man pantaloni tinuta black tie - Mango Man camasa alba Trussardi Pantofi Gino Rossi

Cea de-a doua situație în care îi vom ruga pe domni să se imagineze și să își creeze un outfit este aceeași ca pentru doamne: zi de naștere sau o plimbare casual în parc. Și lor le recomandăm ținutele smart casual, pentru că sunt piese prin intermediul cărora pot să iasă din anonimat, fără a exagera. Încearcă o pereche de pantaloni într-o culoare pe care nu ai purta-o în fiecare zi la birou, împreună cu un tricou polo sau o cămașă lejeră. Iar la încălțăminte, recomandăm tenișii sau ghetele, dacă e iarnă sau un sezon mai rece. Când vine vorba de ținute smart-casual la domni, un accesoriu care îi poate scoate din anonimat sunt șosetele. Care sunt mult mai versatile în această situație decât când vine vorba de doamne.

pantaloni Medicine Tricou Polo Jack and Jones Tenisi Converse sosete Happy Socks

Iar când vine vorba de mers la birou, recomandările noastre se îndreaptă tot spre zona smart-casual, însă puțin mai sobru decât în situațiile descrise mai sus. Alege o pereche de pantaloni într-o culoare mai ”cuminte” sau jeans, alături de o cămașă lejeră. Aici, spre deosebire de evenimentele care cer un dress-code sobru, poți să alegi și o cămașă cu mânecă scurtă. Când vine vorba de pantofi, poate ar fi bine să lași tenișii pentru zilele libere și să alegi o pereche de mocasini.

Blugi Pepe Jeans camasa Guess Mocasini Tommy H sosete Happy Socks

Nimeni nu spune că e ușor să te îmbraci frumos. Acest proces durează, iar cel mai important pas este acela de a-ți găsi stilul personal, care să îmbine atât trendurile momentului, cât și, cel mai important aspect, personalitatea și forma corpului tău. Sperăm că recomandările noastre te ajută să îți faci o primă idee în ceea ce ține de a învăța să te îmbraci asemeni celor pe care îi admiri la diferite ocazii!

Citește alte articole