Citește în 3 min 11 Nov 2016

Cum sa te imbraci la teatru sau la opera. Vezi 4 idei de tinute

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 3 min

little black dress

Cand vremea nu mai tine cu plimbarile in aer liber, atunci stagiunea de spectacole este in floare si cele mai frumoase personaje, in costume ies la iveala pe scena teatrului, operei sau operetei.

Desi participarea un numar cat mai mare este incurajata, asta nu inseamna ca la spectacolele de acest gen ne putem imbraca oricum.  Din respect pentru actori si pentru ceilalti participanti la spectacol trebuie sa urmam un cod vestimenat  cel putin de cocktail.

Bunele maniere spun urmatoarele:

  Vestimentatia eleganta este obligatorie indiferent de ziua in care mergem la teatru sau la opera;

  Daca participam la o premiera sau daca avem locuri la loja sau in primul rand, este obligatoriu sa purtam pantofi cu toc;

  Daca piesa este in timpul zilei, putem alege haine in culori deschise insa daca ora de incepere a spectacolului este dupa 18.00, atunci tinuta trebuie sa fie una inchisa la culoare. Aceasta regula se aplica si in cazul barbatilor;

  Paltoanele se lasa intotdeauna la garderoba, indiferent cat de incomod iti este acest aspect.

Ok, poate suna putin complicat pana acum insa, dupa ce o sa vedeti outfiturile de mai jos o sa va dati seama ca sintagma “nu am cu ce sa ma imbrac” nu este o scuza pentru a nu merge la teatru sau la opera.

1. Rochia Little Back Dress

Probabil ca fiecare dintre noi are cel putin o rochie simpla, neagra, inspirata din filme celebre cu actiunea petrecuta la New York.

Este o alegere excelenta pentru o seara la teatru. Adauga un pardesiu trei sferturi, o geanta plic si o pereche de stilettos si esti gata sa iesi pe usa.

outfit lbd

 

2. Fusta creion si bluza de matase

Daca piesa de teatru este imediat dupa orele de program, alege ca in ziua respectiva sa pleci de acasa imbracata de spectacol. Stilistii answear iti recomanda un outfit format dintr-0 fusta creion si o bluza de matase, accesorizat cu o geanta de dimensiuni reduse si o pereche de botine cu toc.

outfit fusta creion

3. Un costum uni

Un costum masculin, uni, este o piesa clasica pe care o poti purta la orice ocazie eleganta. Simplu si mininalist!

outfit costum uni

4. O salopeta eleganta

Anul acesta salopetele au revenit in stil. Daca totusi costumul uni de mai sus este o alegere prea masculina pentru tine, poti opta intotdeauna pentru un outfit format dintr-o salopeta + sacou + pantofi cu toc.outfit salopeta
Vizionare placuta si nu uita sa respecti bunele maniere. Cea mai importanta dintre acestea este sa nu intarzii la spectacol.

Citește alte articole