Citește în 3 min 26 Sep 2016

La ce asortam culoarea anului 2017?

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 3 min

verde kale

Ne-am obisnuit de ani buni ca la finele lui decembrie sau chiar mai devreme specialistii in culori de la institutul Pantone sa stabileasca culoarea anului ce va urma, adica acea culoare sau nuantele corespunzatoare ei care vor predomina in colectiile lansate si care se vor fi la moda indiferent de ce articol vestimentar alegi. Iar pentru 2017, prezicatorii spun ca nuanta anului 2017 va fi “Kale”, un fel de verde kaki. Si pentru ca moda nu impune purtarea unei culori doar in anul respectiv si verdele Kale se poate purta in combinatie cu alte culori este bine sa stiti cum anume il puteti asorta si ce culori pot sta pe langa el astfel incat sa-l scoata in evidenta.

verde kale

O culoare a perfectionistilor, verdele transmite ideea de autoritate. Este culoarea celor cu o stare de spirit deosebita si tonus nemaipomenit. Verdele este o culoare secundara, adica este format din mixul culorilor primare de pe cercul culorilor, are si o nuanta in culorile tertiare, verzuiul, o culoare foarte populara si ea in randul creatorilor de moda. In general marea greseala pe care o fac doamnele si domnisoarele atunci cand asorteaza culorile este ca nu se gandesc la acest cerc al culorilor care indica foarte clar ce culoare poate fi asortata cu alta, ce nuante poti sa pui langa un verde, de exemplu. Asortarea culorilor tine si de intuitie, de cunostinte despre culori si nuante, de putina cultura generala si de rabdare pana la gasirea unei culori care sa mearga foarte bine. 

Revenind la verde, acesta se poate asorta cu alb, negru, galben sau rosu, alte nuante de verde, astfel rezultand si imprimeul army, atat pe popular in sezonul toamna iarna 2016.  Nuantele de verde sunt destul de multe, iar  asortarea acestei culori devine si mai dificila intrucat verdele pur e destul de greu de procurat si de gasit la nivel de tesatura. Asa ca ne raman restul nuantele de verde. De exemplu, avem nuante de verde care se gasesc si in natura, adica smarald, oliv, kaki, foarte usor de asortat la diverse culori. La albastru si galben trebuie sa avem grija sa nu fie prea puternice, rosul nu trebuie sa fie prea intens. Niciodata nu trebuie sa asortam verdele cu portocaliul sau violetul, iar daca vrem neaparat sa purtam ceva de culoarea portocalie sau violet e musai ca nuantele de violet sa fie un pic spre albastru si cele de portocaliu spre galben. Alte variante de culori si nuante care merg cu verdele sunt maro auriu, crem, alb crem, maro, verde deschis.

Daca avem un verde deschis, el merge asortat doar cu galben, albastru inchis, rosu, gri, maro si maro galbui, gri, iar daca avem verde lime, il asortam neaparat cu maro, portocaliu inchis, gri, bleumarin, roz. In fine, pentru verde inchis putem avea alaturi cafee, maro, portocaliu. Este de evitat indiferent de context purtarea de tonuri prea apropiate pe cercul cromatic, dar si combinatia de albastru si verde „clasic”.

Intregeste-ti dressingul cu piese in culoarea verde kale >>>

Citește alte articole