Citește în 3 min 10 Feb 2016

Paris, je t’aime!

Autor: Maurice Munteanu
Timp de citire 3 min

Capture

Ori de cate ori ma gandesc la Paris sau, mai bine spus, la stilul pariziencelor, imi vin in minte doua nume: Ines de la Fressange & Betty Catroux (fost celebru model al casei Chanel)

Ines joaca intotdeauna rolul femeii moderne, libere, independente, pe cand Betty reprezinta modelul perfect al pariziencei inabordabile, cu un look androgin, sofisticat si misterios.

Astazi mi-am propus sa vorbesc despre ce inseamna stilul parizian si, nu in ultimul rand, sa identific cateva dintre reperele estetice ale femeilor care au imbratisat, neconditionat, acest univers.

Mariniera – in aparenta un tricou banal, dar atat de versatil; pentru a intelege cat mai bine stilul parizian iti recomand sa porti mariniera in combinatii cat mai diverse: cu o pereche de jeansi slim cut, cu o fusta plisata si pantofi masculini sau, de ce nu, cu o pereche de pantaloni evazati si niste platforme de inspiratie 70’s.

Jeansii conici – poarta-i cu o camasa alba, din poplin, sau cu un tricou relaxat din bumbac si cu o jacheta de smoking, in cel mai pur stil Betty Catroux!

Rochia-tunica – o poti purta la birou, cu o pereche de pantofi stiletto, la un picnic, cu o pereche de espadrille sau seara, cu niste sandale retro, pretioase; in acest caz, nu uita de rujul rosu, o marca a stilului parizian!

Blazerul – un element atat de styish, despre care poti fi sigura ca nu se va demoda niciodata! Poate fi purtat cu jeansi, peste o rochie lunga de seara, pentru un look edgy, sau cu o pereche de pantaloni tigareta, in cazul in care iti doresti o aparitie sofisticata!

Topul ‘’Lolita’’ – arata senzational in combinatie cu niste jeansi evazati si cu o pereche de saboti – un look 100% parizian, melancolic & seducator!

large_img_594512large_img_582437 large_img_607065large_img_602710  large_img_595200

Dar, indiferent de alegerile tale, nu uita cateva aspecte foarte importante atunci cand vine vorba despre stilul parizian:

♥ nu te coafa niciodata; alege, mai degraba, sa porti parul prins in coada sau lasa-l pur si simplu liber, cat mai natural;

♥ evita un machiaj excesiv – un ruj rosu sau o dunga de tus sunt mai mult decat suficiente;

♥ accesoriile nu trebuie sa domine tinuta – un lant cu un pandantiv discret, o bratara din zale metalice sau o brosa cu perle purtata seara la reverul unui sacou ar trebui sa fie suficiente!

Si, lucrul cel mai important, aminteste-ti ca pariziencele au, in general, o apetenta catre piesele basice, chiar clasice, pe care le interpreteaza in permanenta! Stilul este mult mai important decat numarul obiectelor din garderoba.

Citește alte articole