Citește în 3 min 09 Mar 2016

Tu Vuo Fa L’Americano

Autor: Maurice Munteanu
Timp de citire 3 min

italy
Pentru ca astazi vorbim despre moda in stil italian, mi-a fost imposibil sa nu ma gandesc la splendida interpretare a piesei ‘’Tu Vuo Fa L’Americano’’, interpretata de magnifica Sophia Loren, reprezentanta gratiei si a seductiei ‘’Made in Italy. ‘’

Bref, daca ma gandesc la moda italiana imi vin in minte blazerele masculine, impecabile, cambrate, semnate Gucci, imprimeurile spectaculoase, tip Etro sau Marni, dramatismul nostalgic al colectiilor Dolce&Gabbana sau minimalismul romantic marca Valentino.

Sezonul acesta mi se pare extrem de cool sa reinterpretezi o estetica retro, sa imaginezi tinute in maniera Sophia Loren si sa ai o abordare extrem de feminina!

Iata si cateva exemple, pentru un styling cat mai apropiat de tema noastra:

♥ o pereche de pantaloni Capri pe care ii poti purta fie cu o camasa masculina, fie cu o bustiera retro!

♥ o fusta creion, care va arata senzational cu o pereche de sandale cu tocul inalt si subtire!

♥ o rochie retro, potrivita pentru un garden party, un cocktail sau o iesire in oras – te va ajuta sa ai o aparitie ultra-feminina & sexy!

♥ un costum de baie intreg, potrivit unei vacante lenese, intr-o statiune de pe Riviera italiana

large_img_647347

large_img_647286
large_img_601348large_img_598002

Accesoriile care nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba sunt o palarie XXL din rafie, cu boruri enorme, o pereche de platforme sau de saboti cu tocul extrem de inalt si o rochie neagra, din dantela, amintind de vaduvele siciliene – un element esential atunci cand vorbim despre moda in stil italian!

Daca te gandesti la o anumita estetica reprezentativa, tot ce trebuie sa ai gand este notiunea absoluta de glamour. Daca in cazul frantuzoaicelor, moda inseamna acel ‘’je ne sais quoi’’ particular, in cazul italinecelor se aplica acea eleganta aproape ostentativa, sinonima notiunii de lux.

Dupa cum spuneam si mai devreme, daca vrei sa ai o imagine cat mai clara a acestui tablou, poti face o trecere in revista a ultimelor show-uri Dolce&Gabbana – cei doi designeri au reusit, in ultimii ani, sa contureze perfect portretul italiencei contemporane, pasionata de moda.

Este foarte interesant faptul ca tendintele momentului vorbesc foarte mult despre o anumita nostalgie, intoarcere la trecut, o reinterpretare a imaginii divelor din anii ’50 & ’60. That’s the spirit!

 

Citește alte articole