Citește în 3 min 05 Aug 2016

TUTORIAL – Cum sa-ti comanzi numarul potrivit la incaltaminte

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 3 min

tabelul cu marimi

A comanda online este un proces mult mai simplu decat cel de a lua magazinele la rand in cautarea perechii potrivite de incaltaminte. Online, ne punem informa cu usurinta asupra materialului, calapodului, dimensiunii tocului, culorii si alte aspecte care conteaza in decizia cumpararii unei perechi de pantofi. Sau, uneori, pur si simplu ne indragostim de perechea respectiva si stim ca trebuie sa fie a noastra.

Insa, apoi vine intrebarea – ce marime sa imi comand? Din cauza diferitelor tari de productie, fiecare brand are calapoduri si etaloane usor diferite intrucat, uneori  o jumatate de numar face o mare diferenta.

Asadar, am intocmit un mic tuturial, ilustrat de un video explicativ care sa-ti arate exact cum sa iti comanzi perechea mult dorita de pantofi, in numarul potrivit.


Materiale necesare pentru aflarea marimii potrivite de pantofi: 

♥ doua coli albe, dimensiunea A4

♥ un pix, marker sau carioca

♥ un centimetru sau o ruleta

Bun! Si mai departe ce fac?

1. Pune colile albe pe podea si aseaza-ti talpile goale deasupra lor


2. Deseneaza in jurul lor un contur


3. Cu ajutorul unui centimetru, masoara dimensiunea fiecarei talpi. Poti avea surpiza ca una sa fie mai lunga decat alta. Ia in considerare dimensiunea cea mai mare.


4. Deschide answear.ro si gaseste perechea potrivita (aceasta este partea noastra preferata 🙂 )


5. In pagina de produs a pantofilor preferati, vei observa sectiunea “Tabelul de marimi” – deschide-l. Acolo vei vedea fiecare numar cu marimea aferenta in centimetri. Marimea potrivita este cea rotunjita in sus. Adica, daca dimensiunea talpii este de 23.7 cm si niciun numar nu are fix dimensiunea aceasta, atunci trebuie sa alegi prima marime cea mai apropiata de dimensiunea talpii tale.

Tabelul cu marimi New Balance

tabel cu marimi new balance

Tabelul cu marimi adidas Originals

tabelul cu marimi Adidas Originals


♥ Alte recomandari ♥ 

Pantofi eleganti– alege cel mai apropiat numar. Daca sunt pantofi de piele, tine minte ca ar putea sa se largeasca un pic

Pantofi sport – Adauga intotdeauna 0.5 cm sau o jumatate de numar in plus. Este mai bine asa, deoarece in timpul antrenamentului piciorul are tendinta de a se umfla si este recomand ca acesta sa stea lejer in pantof.

♥ Alege intotdeauna marimea pe care stii ca o porti la brandul respectiv. De exemplu, incaltamintea adidas Originals are acelasi calapod in orice tara.

♥ Marimea ta difera de la un brand la altul? Consulta intotdeauna tabelul de marimi dedicat din pagininile de produs.

Iar daca ai intrebari, nu exista sa ne contactezi pe pagina oficiala de facebook Answear sau la numarul de telefon: 0310051709

Specialistii nostri in gasirea marimii perfecte de pantofi iti vor sta intotdeauna la dispozitie cu cele mai bune sfaturi si recomandari despre ultimele trenduri in materie de moda si stil 🙂

Citește alte articole